Specialisten

Mick Match: interieurontwerp, advies en bouwbegeleiding                   

Je hebt een prachtige nieuwbouwwoning gekocht of plannen om je oude huis mooi te laten opknappen. Als je wilt gaan (ver)bouwen of misschien al klaar bent, komt eindelijk het langverwachte moment van inrichten. In je hoofd is de sfeer die het huis moet uitademen al helemaal duidelijk. Maar ja, dan nog de uitvoering. Voor welke kleuren en materialen kies je dan uiteindelijk en wat is een passend lichtplan? Hoe zorg je ervoor dat het een echt eigen thuis wordt? Annemieke Malgo van Mick Match uit Beemte-Broekland helpt je er graag bij!

Annemieke heeft van jongs af aan interesse gehad in interieur en design. Toch koos ze na de middelbare school voor de modebranche. Ze werkte eerst in een stoffenzaak en was daarna zo’n twintig jaar verbonden aan de modeketen Hennes & Mauritz. Daar had ze onder andere de eindverantwoordelijkheid voor de presentatie van de kleding in de winkels.

Een aantal jaar geleden begeleidde Annemieke zelf de bouw van haar nieuwe zelfontworpen huis. Dat vond ze een geweldige ervaring. “Voor veel mensen is het een stressvolle periode, maar zo heb ik het echt nooit ervaren”, vertelt ze. “Het was een enorm leuke tijd en we hebben met elkaar iets moois neergezet. Prachtig om te zien hoe je eigen woonideeën uiteindelijk tot een heerlijk thuis leiden.” Annemieke nam ook het interieurplan voor haar rekening en het resultaat mag er zijn: de schuurwoning is smaakvol en verrassend ingericht.

Het roer om

De bouw van haar eigen huis smaakte naar meer en Annemieke besloot het roer om te gooien. De stap van de mode naar interieuradvies was niet eens zo groot. “In beide gevallen zoek je naar de persoonlijke stijl van iemand. Of het nu om kleding gaat of om een huis, het moet bij je passen.” Ze deed een opleiding voor interieurstylist, volgde workshops en las alles wat los en vast zat over het interieurvak. Begin dit jaar schreef ze haar bedrijf Mick Match in bij de Kamer van Koophandel. Die naam vraagt om enige uitleg. “Mick is al vanaf de kleuterschool mijn bijnaam”, vertelt Annemieke. “Match staat voor bij elkaar passen, verbinding en harmonie. Dat zijn drie belangrijke elementen in mijn werk.”

Bij elkaar passen

Een interieur moet passen bij de bewoners. Annemieke stelt dan ook altijd veel vragen, om zo duidelijk te krijgen wie je bent en waar je waarde aan hecht. “Een huis dat je past als een jas en waar je helemaal jezelf kunt zijn, zorgt voor een stukje geluk. Daar werk ik graag aan mee. Zo mocht ik het huis inrichten van een mevrouw die erg van pianospelen houdt. In het nieuwe interieur heb ik de piano als uitgangspunt genomen en een veel prominentere plek gegeven. Ze vertelde me later dat ze er nu veel vaker achter zit. Dat is precies waar het om gaat. Ik gebruik vaker iets persoonlijks als basis voor het inrichtingsplan. De kleuren uit een dierbaar schilderij bijvoorbeeld of een kastje met emotionele waarde.”

Verbinding

“Ik probeer altijd verbinding te creëren in een interieur. Niet alleen tussen oude persoonlijke spullen en nieuwe meubels, maar ook tussen binnen en buiten. Daarnaast let ik op een optimale indeling van de verschillende ruimtes. Een huis moet leefbaar zijn. Gelukkig gaan praktisch en sfeervol heel goed samen.”

Harmonie

Een harmonieus geheel van kleuren, materialen en stijl zorgt voor een warm huis. “Dat is wat ik mensen wil geven, een fijn thuis waar ze zich veilig en gelukkig voelen.” De hoogte van het budget is daarbij niet belangrijk. Annemieke wil met Mick Match toegankelijk zijn voor iedereen en het maakt haar dan ook niet uit of ze met designstukken werkt of met meubels van IKEA.

Bouwbegeleiding

Het begeleiden van de (ver)bouw van een huis kost veel tijd, tenminste als je overal bovenop wilt zitten om problemen te voorkomen. Laat jouw agenda het niet toe om vaak aanwezig te zijn, maar wil je wel dat er regelmatig iemand is om de bouw te bewaken? Dan neemt Annemieke je die taak op een professionele manier uit handen. Ze is een kei in organiseren, kan snel schakelen en goed onder druk werken. Als bouwbegeleider coördineert ze jouw (ver)bouwproject. Ze is op afgesproken momenten op locatie, voert controles uit op de werkzaamheden, bezoekt bouwvergaderingen en vormt de schakel tussen jou en de (onder)aannemers.

Zakelijke projecten

Bij Mick Match kun je ook terecht voor zakelijke projecten. Annemieke geeft graag advies over de inrichting van een inspirerende kantoorruimte, een gezellig restaurant of een uitnodigende openbare ruimte.

Adviesgesprek

Een kennismakingsgesprek bij Mick Match is altijd gratis en vrijblijvend. Annemieke gaat met je in gesprek en maakt een inschatting of en hoe ze je kan helpen. Er zijn meerdere opties: van een persoonlijk adviesgesprek waarin je kleine interieurvragen met haar kunt bespreken tot een uitgebreid interieurplan inclusief moodboard, 3D schets, materialenplan en shoppinglist. En alles wat daar tussenin zit. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

www.mickmatch.com
Waterweg 8D
7341 SJ Beemte-Broekland
06-81661939
annemieke@mickmatch.com

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.