Lokaal nieuws vrijdag 12 april 2019

Tips voor mensen die zelf hun huis (ver)bouwen

Hoe geweldig, je eigen droomhuis bouwen, alles helemaal nieuw, nieuwe kleuren en materialen kiezen, je eigen persoonlijke keuzes maken. Nadat alle stappen gezet zijn in de keuze van kavel, je de financiering rond hebt, ben je nu toe om je droomwoning visueel te maken. Droom jij al jaren van een grote leef keuken of wil je man liever een computerkamer op de begane grond? Wat zijn jullie woonwensen en wat vind je nou echt belangrijk? Welke meubels moeten meegenomen worden in het uiteindelijke ontwerp? Niet geheel onbelangrijk: Wat is je budget? Omdat je hele bouwproces best stressvol is, is het belangrijk om je woonwensen zoveel mogelijk duidelijk te hebben. Hoe meer je duidelijk hebt in beginfase hoe makkelijker je het budget kan bepalen en je werkt naar het eindresultaat. Maak een programma van eisen (PvE) ofwel een lijst waar al je woonwensen in staan van groot naar klein.

Doelgericht aan de slag dus en hierbij geldt hoe meer er speelt in je hoofd hoe groter de kans dat je het overzicht verliest! Organisatie zorgt voor meer rust en minder stress, je hebt nou eenmaal het meest aan een goede planning! Je ‘gewone’ routines als je werk, gezin en huishouden, alles gaat tenslotte gewoon door. Houd tijdens de verbouwing nauw contact met je aannemer en maak duidelijke afspraken, liefst op papier.

Wil je hulp om de beste keuze van je woonwensen of wil je dat iemand jouw bouwproces begeleid en vaker op de bouwplaats kan zijn? Ik kan je helpen! Klik hier: www.mickmatch.com

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Voorst.

Aanmelden