Actueel

Nieuws

De zomer in je huis halen? Lokaal nieuws dinsdag 14 mei 2019

De zomer in je huis halen?

We hebben al wat zonnestraaltjes mogen ontvangen dit voorjaar maar wat zijn we toe aan de zomer! Aangezien de zomervakantie nog even op zich laat wachten is het al wel tijd om de zomer bij ons binnen in huis te laten. Hoe doe je dat?

Kleur toevoegen in je huis! Kies kleuren waar je blij van wordt en je een zomers gevoel geven. En dan hoef je echt niet gelijk aan het schilderen te gaan maar dat kan ook anders. Wat dacht je van het aanpassen van je accessoires: je wollen kussenhoezen en schapenvachtje op de bank vervangen voor lichte linnen en katoenen kussens; Nieuw plaid op de bank; Je vloerkleed vervangen voor een jute exemplaar; Nieuwe placemats en servetten…Kies kleuren in je accessoires die zijn opgebouwd uit verschillende tinten verwerkt in grafische en geometrische prints gecombineerd met bloemenprints.

Ook kleur toevoegen doe je door echte zonnige bloemen in huis te halen! De jungle trend zet zich nog even voort dus zorg voor frisse planten in je huis! Je kunt alles met elkaar matchen zolang jij er blij van wordt! Je kunt dit botanische gevoel ook voortzetten en deze print gebruiken als poster aan de muur.

Zorg voor een goede (led) verlichting die de sfeer in huis afmaken. Helderwit licht welke daglicht nabootst voor je basisverlichting geeft een fris uiterlijk voor je gehele interieur.

Vergeet niet om je huis op te ruimen, breng spullen waar je op uitgekeken bent naar de Kringloop en geef het een tweede leven. Een opgeruimd huis geeft je nieuwe accessoires meer waarde en vooral een opgeruimd hoofd. 

En wel de belangrijkste tip die ik kan geven: voer je acties door op je balkon of tuin en verbind buiten met binnen. Gebruik dezelfde kleuren en materialen als binnen bv dezelfde bloempotten.

Een hele goede zomer gewenst! Kom je er zelf toch niet helemaal uit en heb je iemand nodig die je kan adviseren? Ik kan je helpen voor interieur advies! Klik hier: https://mickmatch.nl/contact/

Beeld: Bloomingville

Tips voor mensen die zelf hun huis (ver)bouwen Lokaal nieuws vrijdag 12 april 2019

Tips voor mensen die zelf hun huis (ver)bouwen

Hoe geweldig, je eigen droomhuis bouwen, alles helemaal nieuw, nieuwe kleuren en materialen kiezen, je eigen persoonlijke keuzes maken. Nadat alle stappen gezet zijn in de keuze van kavel, je de financiering rond hebt, ben je nu toe om je droomwoning visueel te maken. Droom jij al jaren van een grote leef keuken of wil je man liever een computerkamer op de begane grond? Wat zijn jullie woonwensen en wat vind je nou echt belangrijk? Welke meubels moeten meegenomen worden in het uiteindelijke ontwerp? Niet geheel onbelangrijk: Wat is je budget? Omdat je hele bouwproces best stressvol is, is het belangrijk om je woonwensen zoveel mogelijk duidelijk te hebben. Hoe meer je duidelijk hebt in beginfase hoe makkelijker je het budget kan bepalen en je werkt naar het eindresultaat. Maak een programma van eisen (PvE) ofwel een lijst waar al je woonwensen in staan van groot naar klein.

Doelgericht aan de slag dus en hierbij geldt hoe meer er speelt in je hoofd hoe groter de kans dat je het overzicht verliest! Organisatie zorgt voor meer rust en minder stress, je hebt nou eenmaal het meest aan een goede planning! Je ‘gewone’ routines als je werk, gezin en huishouden, alles gaat tenslotte gewoon door. Houd tijdens de verbouwing nauw contact met je aannemer en maak duidelijke afspraken, liefst op papier.

Wil je hulp om de beste keuze van je woonwensen of wil je dat iemand jouw bouwproces begeleid en vaker op de bouwplaats kan zijn? Ik kan je helpen! Klik hier: www.mickmatch.com

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw Lokaal nieuws maandag 17 december 2018

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw

Er komt heel wat kijken bij het kopen van een huis. Juist bij een woning die nog gebouwd moet worden, krijg je te maken met zaken die typisch zijn voor nieuwbouw. Anders dan wanneer je een bestaande woning zou kopen. Niet iedereen kent de terminologie.  

Een woning kopen doen we maar een paar keer in ons leven. Juist daarom is het belangrijk deze aankoop bewust en weloverwogen te doen. Je oriënteert op de woningen in een buurt waar je graag zou willen wonen en je bepaalt waar je behoefte aan hebt. Een groot huis met een tuin, een appartement of een bungalow bijvoorbeeld. Je laat je goed voorlichten over je hypotheekvorm en vervolgens raak je in gesprek over die ene woning die je zo graag zou willen. Bij een nieuwbouwwoning komen er dan termen voorbij die niet altijd even duidelijk zijn. We zetten de vijf belangrijkste op een rij en geven uitleg.

Bouwrente

Als de koopovereenkomst is getekend is de woning nog niet opgeleverd. Die moet immers nog gebouwd worden. De periode vanaf het tekenen van de overeenkomst tot aan de oplevering van het huis, moet er rente worden betaald, bouwrente of grondrente genoemd. Pas bij het tekenen van de hypotheekakte bij de notaris stopt het betalen van de grond- of bouwrente aan de aannemer.

Vrij op naam

Bij het kopen van een kavel of een nieuwbouwwoning worden er geen kosten koper in rekening gebracht. Het zijn de kosten die gemaakt worden om eigenaar van een huis te worden zoals overdrachtbelasting (2 procent van de woningprijs) en notariskosten voor de hypotheekakte.

Bouwdepot

De afgesloten hypotheeksom wordt in een bouwdepot gestort. Daarvan wordt de verdere bouw van de woning gefinancierd. Je ontvangt rente over het bedrag dat in het bouwdepot is gestort.

Vooroplevering

Een vooroplevering vindt plaats een week voordat het huis wordt opgeleverd. De aannemer gaat samen met de toekomstige bewoner de woning inspecteren. Het doel: er voor zorgen dat er geen gebreken zijn bij de uiteindelijke oplevering. Mochten er dus gebreken blijken, dan moeten die eigenlijk in die tussenliggende week nog verholpen worden.

Ruwbouwopties

Dit zijn wijzigingen die aan de woning worden aangebracht die zo groot zijn dat ze belangrijk zijn voor de constructie van het huis en ook de voorbereiding van de bouw beïnvloeden.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Voorst.

Aanmelden